Achtergrond

Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben afgestudeerd in 1993. Tijdens mijn studie heb ik mij gedurende de laatste twee jaar intensief beziggehouden met het onderzoeken van haptonomie en haptotherapie als behandeling versus psychotherapie (mijn scriptie en afstudeeronderzoek). Sindsdien heb ik nog steeds veel affiniteit met lichaamsgerichte benaderingen.

Geboren en getogen in Nederland, met een Nederlandse moeder en een Turkse vader, ben ik na mijn afstuderen 7 maanden in Istanbul gaan wonen om mij daar bezig te houden met mijn Turkse achtergrond en om Turks te leren. Dit was een heel leerzame en leuke periode.

Manolya Aydagul

De opleiding Multiculturele Psychotherapie die ik vervolgens op mijn eerste werkplek heb mogen volgen sloot mooi aan bij deze ontwikkeling. Dit was in de periode van 1995-2006 toen ik werkzaam was bij de Riagg Amsterdam-Oost op de afdeling psychotherapie.

Mijn interesse in meditatie en boeddhisme begon ook in die periode (1996) en ik heb sinds die tijd (dharma-) lessen gehad en deelgenomen aan retraites. In 2007 heb de opleiding Mindfulness aan de RINO Noord Holland voltooid. In 2022 heb ik daar de Zelfcompassie training aan toegevoegd.

Vanaf 2006 tot 2012 was ik werkzaam op de poli psychiatrie van Arkin in Amsterdam-Noord. In deze periode heb ik mij verder gespecialiseerd in systeemtherapie (relatietherapie), de behandeling van agressie problematiek en persoonlijkheidsstoornissen (schematherapie). Daarnaast heb ik bij Arkin enkele jaren mindfulness trainingen gegeven en was ik werkbegeleider van opleidingen tot psychotherapeut en gz-psycholoog.

In januari 2012 ben ik met mijn eigen praktijk gestart in een samenwerking met ATB Therapie en coaching in Hilversum en was daar ook gedurende 8 jaar werk- en praktijkopleider voor psychotherapeuten.

Sinds 2021 werk ik in kleiner verband in een nieuwe samenwerking met Bregje Boeting, Renske van Pelt en Jossien Kok en met psychiater Pieternel Kölling.

Naast therapie geven vind ik het fijn om me bezig te houden met het geven van supervisie en me verder te ontwikkelen als therapeut en supervisor door deel te nemen aan diverse intervisies en cursussen en congressen te volgen. Over de afgelopen en komende periode zijn dat o.a.: Fasegerichte Schematherapie, Hou me Vast-training (EFT), Zelf-compassie training, studiedag van de Nederlandse Vereniging voor psychoanalytische psychotherapie (NVPP), 3 daags internationaal schematherapie congres in Kopenhagen, Nederlandse congressen van de Vereniging voor Schematherapie en voor Cognitieve Gedragstherapie en een tweedaags congres Lichaamsgericht werken.